PRAGMA -blogi

4.10. Vuosijuhlien pukukoodista

Vuosijuhlien pukukoodina toimii tänä vuonna cocktail, joka on rennompi ote iltapukeutumiseen. Cocktail-pukukoodi on usein käytössä vähemmän virallisissa juhlatilaisuuksissa, kuten pikkujouluissa tai synttärijuhlissa.

Cocktail-mekko voi olla lyhyt, polvipituinen tai puolisääreen saakka ylettyvä. Pitkä mekkokin toimii, jos kangas ei ole kovin juhlavaa. Myös kaksiosainen asu sopii hyvin, kuten hame tai housut yhdistettynä juhlavaan paitaan, joka voi olla esimerkiksi toppi tai paitapusero. Myös juhlava haalari sopii hyvin tilaisuuteen. Cocktail-asun väritys on usein tumma, mutta värillä ei ole suurta merkitystä, kunhan asu on muuten juhlan henkeen istuva. Esimerkki perinteisestä cocktail-mekosta on niin sanottu pikkumusta, eli “little black dress”.

Puvun valinnassakin on varaa leikitellä. Cocktail-pukukoodin mukaan puvun tulee olla juhlavampi kuin arkipuku, mutta ei yhtä juhlava kuin tumma puku. Arkisempaa pukua on mahdollista saada juhlavammaksi valitsemalla puvun kaveriksi juhlavamman kauluspaidan ja solmion. Myös tummaan pukuun voi halutessaan pukeutua, mutta se kannattaa siinä tilanteessa asustaa esimerkiksi vaalealla kauluspaidalla tai hillityllä solmiolla, jos sellaisen haluaa puvun kanssa pukea.

Tärkeintä kuitenkin on, että asussa on mukava juhlia ja se tuntuu omalta. Pukukoodissa ei tarvitse noudattaa vallitsevia binäärisiä sukupuolinormeja, vaan jokaisella on vapaus pukeutua kuinka itse haluaa. Juhlassa ei valvota osallistujien pukeutumista ja yksilölliset valinnat hyväksytään, pukukoodi on ainoastaan ohjenuora auttamaan tilaisuuteen valmistautumista. Pukeutumista tärkeämpää on juhlamieli ja hyvä asenne!

Lähteet:

Varina R. (20.1.2022). A Guide to Cocktail Attire for Men and Women. Haettu 30.9.2022 osoitteesta https://www.brides.com/cocktail-attire-wedding-4844364
Kekäle (2022). Pukeutumisetiketti – pukukoodit työhön & juhlaan. Haettu 30.9.2022 osoitteesta https://www.kekale.fi/pukeutumisetiketti

30.8. Terveisiä fukseille SYY-Joensuulta

Moikka! 

Suuret onnittelut loistavasta opiskelupaikasta! Mielessä pyörii mahdollisesti kysymyksiä siitä, mitä on lähdössä opiskelemaan ja kuinka pääsee verkostoitumaan ihmisten kanssa hauskan toiminnan merkeissä. 

Ei hätää! Järjestöt tarjoavat kivaa yhteisöllistä tekemistä. Toiset tarjoavat lisäksi jopa edunvalvontaa ja työelämätietoutta, kuten Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat ry (SYY). SYY-Joensuu on SYYn paikallisjärjestö. Olemme jokaisen valtio-, yhteiskunta- tai hallintotieteitä opiskelevan oma etujärjestö.

Toimintamme kattojärjestö on vaikuttava Akavalainen liitto, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry, jonka alaisuuteen opiskelijoille suunnattu SYY kuuluu paikallisjärjestöineen. Opiskelijajäsenille tarjotaan edunvalvonnallista apua sekä mentorointia kohti työelämää. Myös paikallisia työpaikkavierailuja, valtakunnallisia tapahtumia ja koulutuksia järjestetään. Jäsenyyden lisänä samaan 28 euron opiskelijahintaan kuuluvat vapaa-ajan matka- sekä tapaturmavakuutukset. 

SYY-Joensuu odottaa innolla uusia kasvoja joukkoonsa! Olemme heti ensimmäisellä viikolla aktiivisena esittelemässä toimintaamme ja näkymässä aktiivisesti.  Meidän tapahtumiimme kannattaa ehdottomasti tulla! 😊

Jatketaan kesän viettämistä ja pohditaan alkavaa jännää opiskeluvuotta pienin askelin! Käykäähän tutustumassa aiheeseen tarkemmin netissä ja tykkäämässä Facebook-sivuistamme (SYY-Joensuu) ja seuraamassa meitä Instagramissa (@syy_joensuu). 

Nähdään syyskuussa!

Kiira Kukkonen

SYY-Joensuun puheenjohtaja

yhdistyksen sähköposti: syy.joensuu(at)gmail.com

26.4.2022 KEHUMISEN KIEMURAT

Leona Pälvimäki – SYY-Joensuun varapuheenjohtaja

Onko sinua joskus kehuttu työpaikalla? Millaisia sanoja on käytetty, ja keneltä kehut ovat tulleet? Entä voitko itse kehua ketä tahansa, ja kuinka tarkkaan sanat pitää kehuessaan asetella?

Metoo-liikkeen jälkeisessä ajassa kynnys kehua työpaikalla on saattanut kasvaa. Ulkonäön kehumisessa kynnystä on hyväkin olla. Kun nyt jo toivottavasti tiedetään, voiko kehua työkaverin uusia silmälaseja (voi) tai assarin simpsakkaa vyötäröä (ei), voidaan kehun aiheesta siirtyä pohtimaan sitä asemaa, josta kehu annetaan. Kehunko vertaisena, alaisena vai asetunko kehuttavan yläpuolelle? Tahaton yläpuolelle asettuminen kehun kautta on noloa. Ei siis kehuta harjoittelijaa ”reippaaksi” – reippaaksi kehuu vanhempi ujoa lastaan sukujuhlissa. Olisiko harjoittelija kuitenkin ”aloitteellinen”, ”itsenäinen” tai ”toimeen tarttuva”? Toisaalta myös itseä korkeammassa asemassa olevan kehuminen voi vaikuttaa alentuvalta, jos kehu sisältää työsuorituksen arviointia: Kuka tuo sihteeri on minun työsuoritustani arvioimaan? Tässä mielessä kehumisen sanomattomat säännöt voivatkin kertoa työpaikan hierarkioista (tai ainakin erityisasiantuntijan ammatillisesta itsetunnosta).

Vaikka kehumatta jättäminen voi tuntua helpoimmalta vaihtoehdolta, älä emmi kehua. Jos olet työyhteisösi noviiseja, mutta halajat ryhtyä kehuaktivistiksi, kehaise myös niitä itseäsi ylempiäkin sopivan hetken tullen. Parhaimmillaan kehuminen tekee näkyväksi, ei ainoastaan työssä onnistumista, vaan myös ihmisen työn takana. Kehumisen opettelu muokkaa pikkuhiljaa paitsi työkulttuuria, myös kehujaa itseään, sillä kehumalla herkistyy huomaamaan entistä useammin onnistumisia ympärillään.

Jos kehuminen omalla työpaikalla tuntuu jännittävältä ja vaikealta, kokeile kiittämistä tai riitatilanteisiinkin sopivaa minäpuhetta: ”Kiitos, kun tuit ideaani äskeisessä palaverissa.” ”Minusta oli tosi hienoa päästä kuuntelemaan, kun tiedät niin paljon tästä aiheesta.” Kehuminen on lopulta melko yksinkertaista: Riittää, kun se ei ole asiatonta ja sisältää vilpitöntä kunnioitusta.